Direktlänk till inlägg 3 september 2009

En nervös torsdag

Av Mona Hall - 3 september 2009 19:17

Idag har Kirra varit hos veterinären hela dagen och vi fick positiva besked hon är inte allvarligt sjuk som jag trodde. Hon har ju varit väldigt trött en längre tid. Det började redan innan lägret  tyckte jag. Sedan har det blivit lite bättre och sedan lite sämre. Diskuterat med flera om det och visst hon har fått valpar och hon löpte i mitten av juli men ändå. Det var inte samma Kirra som hon varit tidigare. Kirra har varit på vallprov och en vallkurs och vi har spårat och lekt. Hon började väldigt entusiastiskt sedan tog hon helt slut. Jag fick komma till min veterinär direkt och det visade att hon hade anemi, både röda och vita blodkroppar var under normalvärdet. Det första man tänker är ju Borelia men det var det ej. Idag fick jag lämna in henne ochde tog väldans massa prover på henne och alla prover visade normalt. Även röda och vita blodkropparna var inom normalvärdet. Däremot hade hon tre kristaller och lite , lite leukocyter i urinen och det tyder på att hon har haft en urinvägsinfektion men att hon har själv kunnat häva den. Ingen antibiotika eller specialfoder behövs tycker veterinären. Det känns underbart nu. Har gått och oroat mig hela dagen och för att skingra tankarna åkte  jag på stan och shoppade loss. Det blev lite dyrt men nu har jag lite nya kläder också. Får ta på mig dem på lördag när vi ska fira Mamma Ettra och AnnSofis GULD i Bruks SM spår. Stort Grattis igen Uppfödarn!!!


Kan ju berätta att vi hade 7 rätt på V75 ihelgen och summan blev 6000 kr plus. Inte så dumt det heller. Det var en slump att vi spelade. Vi kanske skulle göra det lite oftare. Vi hade faktiskt tagit ut hästarna själva.


Här kommer lite bilder från lägret. Jag fotade en av dagarna i skogen med Marie och Mikael. Kul att få lite nya träningstips. Vi hade en härlig dag  i skogen.

 

 Qnut i spårartagen bland ris och pinnar.

Vi tränar upptag på ett nytt sätt. Mycket kul tyckte Kirra.

 

Qrut har full fart ut i rutan för  att hitta leksaker.

 

Visst är vi lika! bröderna Qnut och Qrut. Lite blöta efter badet.

Qnut har snott morbror Kitos nya leksak

 

 Det blev mycket bad under lägerveckan för hundarna. Undrar varför vi tvåbenat inte bada. Här kastar sig mor och son ut i vattnet.

Basta, Nano, Kira och Qnut på språng ut för att ta en simmtur.

 

Jag har undrat varför våra tröjor blir så fulla med hundhår, oftast vita. Så en dag fick jag svaret. Pixi tycker det är jätteskönt ta sig en lur bland alla koftor. Så nu är jag noga att stänga dörren till klädvårdsrummet.

Pixie tränar inför viltspårprovet och det går riktigt bra. Det märks att hon är en jakthund, när hon spårar med blod och klöv är det !00 % koncentration.


 
 
Emelie & Arn

Emelie & Arn

3 september 2009 21:01

Skönt att det inte är nåt allvarligt med Kirra! Upptag på nytt sätt, hur då?

http://www.bordercolliedog.se

 
Christina

Christina

5 september 2009 12:48

Otäckt när våra godingar inte är krya... skönt att de inte hittade något allvarligt! I höst kommer Kirras partner och Q-barnens pappa och hälsar på oss! Jag vet att han... eller rättare sagt matte gärna vill träffa så många Bas-barn som möjligt!!!

http://www.busligan.se

 
Michael och Marie

Michael och Marie

5 september 2009 15:33

Skönt att Kirra är bra igen. Härliga lägerbilder!!
-Christina vet du ungefär när Daphne kommer?

http://www.mlindh.se

 
Nettan, Klura & Nella

Nettan, Klura & Nella

5 september 2009 18:54

Oj då. Vad tråkigt att Kirra inte mått bra. Skönt att det inte var något allvarligt. Hoppas hon är pigg och kry snart!

http://www.tassvandring.se

 
Maria

Maria

5 september 2009 20:05

Härligt att Kirra är kry!!

http://www.kennelwalkabout.se

 
Helén Deco & Bruno

Helén Deco & Bruno

6 september 2009 13:07

Skönt att det inte var så farligt med Kirra :) Det är så olustigt när jyckarna inte mår riktigt bra.
Grattis till vinsten! :)

http://decosmatte.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Eva-Britt o Moca

6 september 2009 16:05

Trist att Kirra inte varit riktigt kry - men desto bättre att få läsa att hon är på bättringsvägen, hoppas hon är sitt vanliga jag snart igen! Grattis till vinsten ;-)
o fina bilder förstås, hoppas jag o Mocca kan vara med nästa år...

 
Michael

Michael

7 september 2009 12:49

Mona- Slå en pingla (säkrast kvällar efter 21:00) så kan vi prata stjärnan :) 031-166574

http://www.mlindh.se

 
Tina & CO

Tina & CO

7 september 2009 16:04

Vad skönt att det inte var något allvarligt med Kirra. Och roligt att se bilder på Qillarna:)

http://home.aland.net/m04044

 
Biggan

Biggan

8 september 2009 22:18

Härligt med Kirra o härliga bilder. Tror jag tar o snyltar badbilden där vovvarna är på språng. Klart att Pixie måste få sova där det är mjukt o skönt. Ses

http://Bumerangs.se

 
Tina & Qila

Tina & Qila

12 september 2009 18:58

Nu har lilla dottern varit på utställning. Skötte sig väl och fick Hp och BIR. Var en sväng in i BIS ringen också, men åkte ut snabbt:( Fick dock bra kritik (finns på bloggen)

http://home.aland.net/m04044

 
buy essay

buy essay

5 mars 2012 08:46

ooh it's a pitty!! I hope he will be ok! I wish him be healthy!

http://customessays.ws/prices.php

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mona Hall - 28 september 2009 13:16

Den veckan som gått har jag varit flitig med hundträningen. Det har blivit flera pass med lydnadsträningen. Nu så sitter inkallningen med stå mycket bättre. Även fjärren går bra. Däremot började rutan bli svårt helt plötsligt. Stannade framför den he...

Av Mona Hall - 21 september 2009 20:04

Det har hänt lite sedan sist. Får försöka sammanfatta mig kort. Kirra har piggat på sig och börjar nu bli sitt vanliga jag. Vi tränar in lydnads tvåan nu. Får se när vi är mogna för tävling. Inkallning med ställande börjar bli ok men vi har lite kvar...

Av Mona Hall - 17 augusti 2009 13:26

Idag har vi varit ute på en långpromenad, jag och alla tre vovarna. Det blev lite upplet för Kirra och vindövningar för Qnut. Ihelgen har vi varit i stugan igen. Äntligen har Ingemar blivit färdig med veden. Ibland undrar men om den förökar sig där ...

Av Mona Hall - 13 augusti 2009 13:10

Igår var vi ett gäng på kurs i Ervalla hos Anette. Hon har själv två kelpies och många, många får och lamm. Instruktör är Åsa Varg.Vi fick börja med balans övningar och  "vall lydnad" i en väldigt liten hage. Det är inte så lätt att veta var man ska ...

Av Mona Hall - 11 augusti 2009 21:24

Idag har jag varit hos Eva i Almunge och testat Kirra om hon har vallanlag. Det gick bra och hon blev godkänd med kommentar: "Stundvis kanon, med bra balans och avstånd. Tendens till eye". Det var synd att hon inte var mer uthållig för då hade det gå...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards