Direktlänk till inlägg 17 augusti 2009

Viltspår

Av Mona Hall - 17 augusti 2009 13:26

Idag har vi varit ute på en långpromenad, jag och alla tre vovarna. Det blev lite upplet för Kirra och vindövningar för Qnut.

Ihelgen har vi varit i stugan igen. Äntligen har Ingemar blivit färdig med veden. Ibland undrar men om den förökar sig där den ligger. Fast det är ju skönt att kunna elda i kakelugnen på vintern.

Det blev lite lydnadsträning för Kirra och nu äntligen har vi börjat hitta tillbaka till varandra och få lite mer glädje i tränigen.

Pixi fick sitt första blodspår med älgklöven och gissa vad roligt det var tyckte hon. Ingemar ska ju börja jaga och det ska ju finnas en eftersökshund i jaktlaget så det är bara att träna vidare. Tempot gick ner avsevärtt när det kom blod i spåret. Trodde hon skulle gå och slicka blod men se det gjorde hon inte. Klöven var inte otäck heller denna gång. Ingen av de andra hundarna fick gå i närheten av klöven när hon hittade den.


Vi tänkte ta en tur på Vättern också men det blåste ju nästan storm.Så det fick vara.

Det är många som tycker det ser festligt ut när tre hundar står i fören och spejar.

Här tänker jag fresta med lite  lite bilder från Italien och värmen som jag saknar nu. Vi var där i slutet av juni ett helt gäng, 15 st.

 Tänk att bygga ett så smalt hus. Undrar hur det ser ut innuti. Det måste bli mycket trapp ivarje fall.

 

På utflykt till en liten bergsby.

 

På utflykt igen och bergstoppen man ser ibakgrunden är San Marino.

Vinprovning var vi ju förstås på. Vi fick krypa ner i källarvalven och smaka på egenproducerat vin. Det smakade gott tillsammans med ost, lufttorkad skinka, goda korvar och  nybakat bröd. Rökta skinksvålar lät jag bli, tänkte på grisöronen som hundarna älskar.Man kan köpa dem som snacks där.

 Och så en mysbild.

 Så här skönt har vovvarna när Jesper kommer hem från  Malmö. Gissa om de blir glada när han dyker upp och det gör han på torsdag.

 
 
Tina & CO

Tina & CO

17 augusti 2009 17:37

Hej! Roligt att ni tänker ställa brorsan, men tyvärr är ju inte Qilas rabieshistoria färdig än, så hon får inte komma till sverige. Ska ställa henne här hemma på en liten inofficiell i september för träningens skull bara. Hon har ju lite överbett, så några stora priser lär det väl inte bli. Men kan vara kul att få en kritik på henne i alla fall. Sköt om er!

http://home.aland.net/m04044

 
Fia

Fia

17 augusti 2009 17:50

Kul att Kirra börjar bli sitt vanliga jag :) Italien med vin & mat ser ju inte äckligt ut :))

http://www.vickulas.se

 
Emelie & Arn

Emelie & Arn

17 augusti 2009 22:39

Härliga bilder! Ja Italien vore ju inte helt fel nu. Är så trött på detta regnande!

http://www.bordercolliedog.se

 
Ingen bild

Eva-Britt o Mocca

18 augusti 2009 12:32

Ååh så härliga bilder!!
Italien ser ju riktigt trevligt ut ;-)
Å så mysigt med fulla sängen med hund...
Tänk att när vår son Andreas kommer på besök från skolan i Umeå, som sker sällan, typ 3-4 ggr/år så blir Mocca HELT galen av lycka, fast hon träffar honom så lite! Känner väl att han hör till familjen också kantänka, de är roliga hundarna på så vis!

 
Ingen bild

Irene & Minna & Jenni

18 augusti 2009 22:56

Härliga bilder! Åka till Italien skulle vara skönt nu när hösten närmar sig (speciellt idag när regnet kom). Hundmys i sängen är toppen oavsett väder!!!!

 
Anna & Juni

Anna & Juni

1 september 2009 20:09

Åh, vilka härliga sommarbilder! Fy för hösten på är på väg, mörkret i alla fall.

http://www.annaronge.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mona Hall - 28 september 2009 13:16

Den veckan som gått har jag varit flitig med hundträningen. Det har blivit flera pass med lydnadsträningen. Nu så sitter inkallningen med stå mycket bättre. Även fjärren går bra. Däremot började rutan bli svårt helt plötsligt. Stannade framför den he...

Av Mona Hall - 21 september 2009 20:04

Det har hänt lite sedan sist. Får försöka sammanfatta mig kort. Kirra har piggat på sig och börjar nu bli sitt vanliga jag. Vi tränar in lydnads tvåan nu. Får se när vi är mogna för tävling. Inkallning med ställande börjar bli ok men vi har lite kvar...

Av Mona Hall - 3 september 2009 19:17

Idag har Kirra varit hos veterinären hela dagen och vi fick positiva besked hon är inte allvarligt sjuk som jag trodde. Hon har ju varit väldigt trött en längre tid. Det började redan innan lägret  tyckte jag. Sedan har det blivit lite bättre och sed...

Av Mona Hall - 13 augusti 2009 13:10

Igår var vi ett gäng på kurs i Ervalla hos Anette. Hon har själv två kelpies och många, många får och lamm. Instruktör är Åsa Varg.Vi fick börja med balans övningar och  "vall lydnad" i en väldigt liten hage. Det är inte så lätt att veta var man ska ...

Av Mona Hall - 11 augusti 2009 21:24

Idag har jag varit hos Eva i Almunge och testat Kirra om hon har vallanlag. Det gick bra och hon blev godkänd med kommentar: "Stundvis kanon, med bra balans och avstånd. Tendens till eye". Det var synd att hon inte var mer uthållig för då hade det gå...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards